Itt vagyunk: Főoldal > Nordic Walking technika > Kiknek ajánlható?

Kiknek ajánlható?

Mindenkinek 10-99 éves kor között, aki szeret a szabadban lenni, szereti a természetet, a kirándulást, mindig új helyeket felfedezni.

 Jó erőnlét biztosítása érdekében heti 2-3 alkalommal 1-1 óra gyaloglás már igen hasznos. Fel lehet itt sorolni, hogy mi mindenre jó, milyen pozitív hatásai vannak a gyaloglásnak, de én csupán ezek olvasgatása helyett inkább arra bíztatlak kedves honlapot böngésző, próbáld ki magad és mindezeket a saját bőrödön fogod tapasztalni!

(Azért a "tudományosok" kedvéért álljon itt egy tanulmány meggyőző eredménye:)

A NW hatásai

Az AMAS 2000 elnevezésű tanulmány eredményei és a vizsgálatokat végző Humpeler professzor szerint az NW egészségvédő hatásai a következők:

  • A szív munkájának és a vérkeringésnek ökonomikussá, gazdaságosabbá válását elsősorban a vérnyomás és a pulzus értékei tükrözik.

  • A vércukor- és a vérzsírértékek javulnak.

  • Súlycsökkenés, amely a zsírtömeg csökkenését jelenti.

  • Pozitív neuropszichológiai hatások: a lehangoltság, kimerültség, krónikus fájdalmak egyértelmű és tartós csökkenése.

  • A fiatal vörösvértestek számának növekedése - ezek jobb oxigénszállítási képességekkel rendelkeznek, és emiatt javul a sejtek energiatermelése.

  • a trombózis kialakulását segítő anyagok csökkenése.

10 éves kor alatti gyerekeknél még nem alakult ki az a koordinációs készség, melynek segítségével korrektül el tudná sajátítani a mozgássort. 99 éves kor fölött pedig inkább a hegyi montain bike-ot javasolnám.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek